Het gevoerde beleid heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin de volgende Noah’s Ark is…

Uit de laatste notulen van het Fed-beleid blijkt dat de ultralage rentevoeten hier blijven. De Amerikaanse Federal Reserve heeft verklaard dat een rente van bijna 0 procent de norm zal zijn tot 2023. Ook zal de Fed haar 2 procent inflatiedoelstelling nastreven en tegelijkertijd inspanningen leveren om de werkgelegenheidskansen voor Amerikaanse burgers te verbeteren.

De prijs van Bitcoin reageerde niet onmiddellijk op de laatste beleidsbeslissing van de Fed. Als we rekening houden met het herstel van de Bitcoin vanaf de dieptepunten van maart en het rendement van de BTC tijdens de ultralage renteperiode, dan is het goed op weg om als de Ark van Noach te dienen wanneer de volgende financiële neergang toeslaat. BTC-handelaren zijn positief over het feit dat de enorme Amerikaanse schuldenlast en de langdurige werkloosheidstrend de economie alleen maar verder zullen verzwakken.

Het beleid van de Fed heeft weinig ruimte voor verbeelding

Jeff Boothhas, een bekende investeerder en ondernemer, heeft gezegd dat Crypto Cash een ‚must-have‘ is in de portefeuille. Hij zegt dat het overheidsbeleid en de centrale banken het schuldprobleem alleen maar zullen verergeren en tot een economische neergang zullen leiden.

Jeff tweeted dat het beleid van de Fed erop gericht is de schuldproblemen op te lossen door meer schulden aan te gaan. Vandaag de dag ligt de wereldwijde schuld rond de $250 biljoen en de Verenigde Staten staan aan het hoofd van het peloton met een enorme schuld van $16,7 biljoen. De coronaviruspandemie heeft de situatie alleen maar verder verslechterd. Jeff waarschuwt dat de afwikkeling niet mooi zal zijn en dat naties een brute economische klap zullen moeten incasseren.

De hysterie van de massale gelddruk zal de waarde van de fiatvaluta’s alleen maar verzwakken. Het deblokkeren van nationale valuta’s zal de enige manier zijn om te ontsnappen aan het steeds groter wordende schuldenprobleem. Safe-haven activa zoals goud en Bitcoin zullen in zo’n chaotische omgeving als geschikte financiële alternatieven tevoorschijn komen.

Bitcoin-prijs beweegt omhoog ondersteund door het macrobeeld

Ondanks het feit dat de Bitcoin-prijs met 12.000 dollar stijf in de weer is, gaat deze langzaam omhoog. De verkoopdruk is duidelijk zichtbaar in de uurtabellen, wat resulteert in mini-sell-loffs en het maken van winst. Het macrobeeld ziet er echter positief uit en Bitcoin zal zeker uit zijn smalle handelsrange breken.

Het gevoerde beleid heeft alleen maar meer gewicht gegeven aan de positieve Bitcoin-fundamentals. De Federal Reserve raakt snel uitgeput van opties om de jonge economie en een bruisende aandelenmarkt te ondersteunen. Het nastreven van een onrealistisch inflatiedoel met ultralage rentetarieven zal de problemen van de Fed op de lange termijn alleen maar vergroten.

De conventionele wijsheid schrijft voor dat safe-haven activa zoals goud en Bitcoin alleen sterker naar voren zullen komen te midden van een onzeker economisch scenario met een lage rente.